Varför det blev som det blev:

P3 Megashow á gogo
En högt uppsatt radiochef någonstans på den Svenska landsbygden, gjorde en solig vårdag, det fatala misstaget att låna ut sin nyckelknippa till en liten rödhårig pryo.

En av dessa nycklar gick till det gamla nedlagda garageskjulet ute på går´n. Det visste praktikanten för på en av nycklarna stod det skrivet, med fet giftgrön tuschpenna; "Till det gamla nedlagda garageskjulet ute på går´n."
Den lille praktikanten som var av en nyfiken natur, kunde inte låta bli att undersöka vad som kunde tänkas finnas i trärucklet. Sålunda traskade han ut på gården, öppnade försiktigt den knarriga gamla ekdörren till skjulet och fick givetvis genast hela munnen full av spindelväv och gammal råttspillning. Oaao! Tänkte praktikanten, kräktes en skvätt och kikade in.

Dimman från kringflygande utsädespartiklar låg tät som en gigantisk cigarillpuff. Endast några små trötta, smala solstrålar orkade masa sig genom
väggspringorna i det skitfula, fallfärdiga gamla träskjulet.
Där inne, mitt på golvet, hade någon placerat en rostig transkontinental- container av märket "Asgam". Den såg ju spännande ut tyckte praktikanten och gick fram.
Försiktigt, försiktigt klev han upp på ett par gamla kvarglömda benproteser som låg och skräpade. Sedan böjde han ner huvudet i containern. Aha....där nere låg ju all gammal inspelningsbråte som Arne betraktat som uttjänt jucklo.
Arne var den där arga ljudteknikern på radiohuset. Han som alltid rökte salongspipa, tuffade omkring i manchestertofflor, svor någon otydlig hemlig ramsa när man sa "Hej!" och luktade som en orange, svettig gammal heltäckningsmatta i någon äcklig gillestuga från tidigt 70-tal.

Arne ja....egentligen kan man säga att det var Arnes fel alltihopa. För om inte Arne hade kastat ut alla gamla förvridna skivspelare och mikrofoner i containern, så hade aldrig den lite lätt sinnesförvirrade praktikanten trillat ner i densamme.....men si det gjorde han så det sa... Klyftapung rassladoff!...
sedan blev det tyst i tre sekunder. Det var under dessa tre ödesdigra sekunder som vår lille praktikant bestämde sig.....Jaa, han skulle minsann damma av de gamla mojängerna och spela in ett helt eget radioprogram - precis som de stora farbröderna pysslade med inne i radiohuset.
Ivrig som en oskuld som strax skall få pippa, började han koppla ihop apparaterna med varandra så det flög gnistor runt lockarna på honom.

Då plötsligt slets skjuldörren upp med ett jätteroligt spjoing-ljud! Praktikanten blev livrädd. Det blev hans blåsa också, ca. 5 cl.
I dörren kunde han skymta konturen av chefens onormalt oborstade 7-års stubb. Då blev han ännu skrajare. Det blev hans matsmältnings-system också, ca. 5 cm.
Jädrans mä......

- Vad i hela helsefjärs pågår här? Röt chefen.
- Eh....jag kokar hjortronsylt! Ljög praktikanten.

Men det trodde nog inte den skäggige chefen riktigt på, för han älgade raskt fram till containern och kikade ner.

- Så enda in i farfars frääs att du kokar hjortronsylt.....!
-Näe......sa praktikanten...- Jag tänkte visst göra ett radioprogram som de stora farbr...
- Ha!!! avbröt chefen. - Du din lilla daggmasksfjärt kan väl inte ens se skillnad på en mikrofon och ett ko-aschle!
- Joo....väl? Pep praktikanten väl medveten om att han när som helst kunde åka på en sån fet rykafitt-sumo-snyting att han aldrig mer kunde säga konjak.
För när chefen var arg då brukade man lägga ner verksamheten i radiohuset
under några veckor tills han blivit go´ och gla´ igen.

-Om du så bara lyckas få fram ett ljud ur rumpan din, så skall jag låta dig få göra en hel programserie på nio program med hjälp av skiten här i containern. Skrockade chefen. -Ha, ha, ha.....  

...yess! tänkte praktikanten som hade ätit blomkålssoppa till frukost.

Saken var biff, och det var så det hela började. Radioserie-eländet drabbade hela Sverige, den stackars chefen fick sparken och radiohuset lades ner.... men programmen finns sparade och inslagen kan man än idag få lyssna till på "The P3 Megashow official hemsida".

/Ät mer snask!

Tillbaka (inte upp)